Stageplek bij Babywaard

Hoi! 

Wat leuk dat je op de site van Babywaard Kraamzorg terecht bent gekomen bij de zoektocht naar een stageplaats. 

Omdat de stageplaatsen zo dun gezaaid zijn, heb ik besloten om me als zelfstandig kraamverzorgende in te schrijven als leerbedrijf. Babywaard Kraamzorg heeft ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen, en ik doe dit dan ook met veel plezier.

Omdat ik werk als zelfstandig kraamverzorgende, zul je als stagiaire van Babywaard Kraamzorg voornamelijk met mij mee gaan naar de gezinnen. Je krijgt het hele proces mee, van kennismaking tot intake, en (met een beetje mazzel) van bevalling tot en met dag 8 of 10 van de kraamweek.

Dit betekend dat je heel onregelmatig aan de slag zult zijn, het is dan ook lastig als je (vaste dagen) werkt naast je stage.  Ik werk gemiddeld 1 a 2 gezinnen per maand. De uitgerekende datum is waar we van uit gaan, maar dit is natuurlijk een beetje een wassen neus. Maar 4% van de zwangeren bevalt op de uitgerekende datum, en dus kan het zomaar zijn dat we een week eerder al aan de slag zijn, of nog 2 weken langer moeten wachten tot de klant bevalt. Soms bevallen 2 dames direct na elkaar, en zijn we een dag of 16 achter elkaar aan het werk...

Kortom, het werk van een (zelfstandig) kraamverzorgende is erg onregelmatig. Dit is voor mij ook juist het leuke van dit vak, en ik vind het prachtig om samen met de ouders op de geboorte van het kindje te wachten. De spanning bouwt op, soms valt er een traan omdat de moeder denkt dat de baby er nooit meer uit gaat komen 😉, en soms word ik compleet verrast met een vroege geboorte waardoor mijn complete planning in duigen valt. 

Het is roeien met de riemen die we hebben, de planning passend maken in overleg met de gezinnen, en samen een feest maken van de kraamweek is waar ik elke keer weer enthousiast van word.

Als je denkt dat kraamzorg draait om het knuffelen met de pasgeboren baby, dan kun je je beter nog even goed bedenken of je echt kraamverzorgende wil worden.
Want heel eerlijk; dat is niet waar dit prachtige vak om draait. 
We helpen, ondersteunen, geven voorlichting, begeleiden, ruimen op, verzorgen en praten/vertellen heel veel. We zorgen ervoor dat het gewone gezinsleven blijft draaien, zodat de ouders zicht volledig op de baby kunnen richten. Onze voornaamste taak is de zorg voor moeder en kind, het geven van voorlichting en instructie, en we ondersteunen in het huishouden. Daarnaast is het natuurlijk geen straf dat we de pasgeboren baby af en toe mogen vasthouden en verzorgen, en soms even lekker mogen knuffelen.
Maar het is niet onze baby, en dus hoort deze voornamelijk lekker bij zijn ouders te zijn en door de ouders verzorgt te worden!! 

Wil je na dit verhaal nog steeds graag de kraamzorg in? Lees dan de website van Babywaard Kraamzorg even goed door. Je vind hier alles over de werkwijze van Babywaard Kraamzorg, over mij en recensies van de klanten. Wil je na het lezen van de site nog steeds stage lopen bij Babywaard Kraamzorg?
Neem dan contact met me op via het onderstaande formulier. Voeg een goede* motivatiebrief en CV bij, en wie weet nodig ik je uit voor een gesprek! 

*Ik wil geen standaardbrief. Vertel me wat jij Babywaard en de gezinnen te bieden hebt in de kraamweek? Waarom pas je bij mij en wil je de kraamzorg in?
Kortom, laat mij zien dat je interesse hebt in de gezinnen, in Babywaard Kraamzorg en in dit geweldige vak, en dan wil ik heel graag met je samenwerken!

Momenteel is er geen stageplaats beschikbaar bij Babywaard Kraamzorg!Lees je wel het Privacyreglement voor je deze aanvinkt? 😉