Informatie en Kwaliteit

Op deze pagina vind je allerlei extra informatie over zorg garantie, vergoedingen, kwaliteit en de stagiaire van Babywaard Kraamzorg. Ook staan er diverse links naar websites waarvan je als niet-zwangere niet eens wist dat ze bestonden 😉. 

Extra informatie CoVID-19 ( Corona virus)

01 september 2022

Helaas hebben we ook in Nederland nog steeds te maken met Corona. Op dit moment gelden er voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen geen specifieke maatregelen.
Babywaard Kraamzorg levert gewoon kraamzorg en assisteert bij de bevallingen thuis. Hierbij maakt het Babywaard Kraamzorg niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Die keuze is aan jullie.

Richtlijnen

Babywaard Kraamzorg staat in nauw contact met het RIVM en de GGD. De richtlijnen worden nauwkeurig opgevolgd en deze worden afgestemd met jullie en de verloskundigen in de regio.
Babywaard Kraamzorg neemt daarbij ook de verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

Tips om besmetting te voorkomen:

  • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
  • Als je klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.
  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Voor alle medische vragen, of symptonen van het Corona virus ,verwijs ik jullie graag naar jullie eigen verloskundige en/of huisarts. En ook hier graag eerst telefonisch overleg met hen.

Intakegesprekken

De intake gesprekken worden momenteel gewoon bij jullie thuis gehouden. Geef het aan als er klachten zijn in het gezin, dan stellen we de intake uit, of doen de intake via FaceTime of telefonisch.

Kraambezoek

Het advies is momenteel om gewoon bezoek te ontvangen in de kraamweek, maar blijf voorzichtig en vraag of mensen met klachten hun bezoek uit willen stellen.
De kraamperiode is een bijzondere week waarin je graag veel familie en vrienden om je heen hebt. Helaas is de situatie nog steeds niet zo normaal als we gewend zijn. Houd daarom de ‘kring’ van mensen die op visite mogen komen nog wat kleiner en neem de maatregelen in acht. Laat de baby vooral niet door iedereen vasthouden.
 Dit is soms een moeilijk besluit en absoluut niet leuk, maar het is wel veiliger voor jullie en de baby.
Als 1 van jullie Corona oploopt in de kraamweek, en hierdoor erg ziek word of zelfs in het ziekenhuis beland, dan zijn de gevolgen voor jullie als gezin het grootst. Wees dus niet voorzichtig voor mij, maar wel voor jullie eigen gezondheid.

Inzet kraamverzorgende

Mocht Babywaard Kraamzorg in een risicogebied zijn geweest, contact hebben gehad met iemand met (verdenking van) het coronavirus of zelf symptomen hebben van het coronavirus dan word ik niet ingezet in de zorg. Op dat moment wordt een collega gevraagd om de zorg over te nemen.

De kraamzorg 

Babywaard Kraamzorg staat voor persoonlijke zorg... en dus sta ik graag letterlijk dichtbij bij jou en  je kindje om alle zorg en begeleiding te geven die nodig is. Maar ook hierin zal ik de komende periode een aantal aanpassingen moeten doen: 
Ik sta jullie zoveel mogelijk "hands-off" bij
Ook pas ik daar waar mogelijk is zoveel mogelijk de afstand van 1,5 meter van elkaar toe
Er wordt gebruik gemaakt van PBM indien nodig, en vaker dan normaal worden handen gewassen.

 

Kraamzorg uren

Op dit moment heeft Babywaard Kraamzorg volledige capaciteit, dus kan de zorg geleverd worden zoals we dat met elkaar hebben afgesproken. Babywaard Kraamzorg vraagt graag jullie begrip als de capaciteit zal afnemen, en de kraamzorg uren zullen moeten gaan aanpassen. In alles wat Babywaard Kraamzorg doet geldt altijd het uitgangspunt dat het medische verantwoord moet zijn.

 

Borstvoeding

COVID-19 wordt niet uitgescheiden in de moedermelk, borstvoeding kan daarom veilige worden gegeven.

 

Babywaard Kraamzorg adviseert jullie de landelijke richtlijnen van het RIVM en de GGD nauwlettend op te volgen. Volg de ontwikkelingen hierover via betrouwbare nieuwskanalen.

Babywaard Kraamzorg weet dat dit alles op iedereen een grote impact heeft en soms wat angst op kan roepen. Jullie mogen op mij vertrouwen dat ik dagelijks de berichtgevingen vanuit de branche, regio en de overheid volg en daar waar nodig is jullie zal informeren.

Ik zal er alles aan doen om er ondanks alle maatregelen een fijne kraamtijd van te maken. Blijf genieten van de zwangerschap of je pasgeboren baby en tot snel!

Veel liefs, Linda

Zorg garantie

Er word mij regelmatig gevraagd hoe de zorg nou precies ingepland wordt. Want een geboorte kun je toch niet inplannen?
En nee, dat klopt helemaal. Als alle baby’s zich aan de uitgerekende datum zouden houden dan was er niks aan de hand. Maar ja, de enige garantie die ik kan geven, is dat de baby’s dat niet doen 😉. 
Het kan natuurlijk gebeuren dat Babywaard Kraamzorg door overmacht niet in staat is om zorg te leveren. Om te zorgen dat je als klant van Babywaard Kraamzorg toch altijd van zorg verzekerd bent, is Babywaard Kraamzorg samen met 24 andere ZZP-collega’s verenigd in de groep ’KraamzorgPartners’. Samen staan we
garant voor de zorg van al onze klanten, en in overleg met jullie komt er in geval van overmacht een collega kraamverzorgende om voor jullie te zorgen. Zo ben je altijd verzekerd van kraamzorg!

Kwaliteit

Babywaard Kraamzorg staat ingeschreven in het KCKZ, het Kennis Centrum KraamZorg. Het KCKZ controleert en registreert alle kraamverzorgenden in Nederland. Voor die registratie moet aan een aantal eisen op het gebied van scholing en diploma’s worden voldaan. 
Babywaard Kraamzorg werkt continue aan de bijscholing en het up-to-date blijven van de kennis en laatste richtlijnen en informatie.
Zo kun je in de kraamweek o.a. kennismaken met Dunstan Babytaal, om de geluiden van je kindje beter te leren begrijpen. Dit zorgt voor meer ontspanning en een betere hechting in de eerste periode met jullie baby.
Verder kun je bij Babywaard Dragen alles leren over het dragen van je kindje, welke draagdoeken er zijn en een draagconsult boeken! Ideaal om in alle rust te oefenen met het knopen van draagdoeken en zo heel lang te genieten van het dragen van je kindje.

Leerbedrijf

Babywaard Kraamzorg is een SBB erkend leerbedrijf. Er is plaats voor 1 stagiaire per keer, die zoveel mogelijk mee werkt in alle aspecten van het bedrijf. Je kunt haar tegenkomen bij de kennismaking, de intakegesprekken of tijdens de kraamweek. Dit levert vaak voordelen op voor het kraamgezin, want met zijn tweeën krijgen we net even meer gedaan als alleen 😉 👍🏻. 
Op dit moment loopt er geen stagiaire met me mee in de gezinnen, dus zullen jullie alleen mij treffen in de kraamweek.

Vergoedingen

Doordat Babywaard Kraamzorg is aangesloten bij de Cooperatie Kraamzorggroep Harderwijk u.a. wordt alle zorg vergoed, ongeacht bij wie je verzekerd bent. Wel heb je de wettelijke eigen bijdrage, die is voor 2022 vastgesteld op €4,70 per uur.
Er zijn verzekeringen die deze eigen bijdrage ook vergoeden, kijk hiervoor even goed naar de polisvoorwaarden van je eigen verzekering. Het kan de moeite zijn om de verzekering aan te passen op het moment dat je weet dat je zwanger bent.
Kijk voor een overzicht van alle verzekeringen op de zorgwijzer.
Bij de zorgverzekeraar kun je aangeven dat je zorg ontvangt van Babywaard Kraamzorg,
aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep (AGB-code 33-006333).

Diverse links en informatie

Informatie over de Hielprik en Gehoorscreening?
Informatie over Inentingen?
Informatie over Veilig Slapen?
Informatie over Shaken Baby Syndroom?
Informatie over Borstvoeding?
Informatie over Flesvoeding?