Informatie en Kwaliteit

Op deze pagina vinden jullie allerlei extra informatie over zorg garantie, vergoedingen, kwaliteit en de stagiaires van Babywaard Kraamzorg. Ook staan er diverse links naar websites waarvan je als niet-zwangere en partners niet eens wist dat ze bestonden 😉. 

 

Zorg garantie

Er word mij regelmatig gevraagd hoe de zorg nou precies ingepland wordt. Want een geboorte kun je toch niet inplannen?
En nee, dat klopt helemaal. Als alle baby’s zich aan de uitgerekende datum zouden houden dan was er niks aan de hand. Maar ja, de enige garantie die ik kan geven, is dat de baby’s dat niet doen 😉. 
Het kan natuurlijk gebeuren dat Babywaard Kraamzorg door overmacht niet in staat is om zorg te leveren. Om te zorgen dat je als klant van Babywaard Kraamzorg toch altijd van zorg verzekerd bent, is Babywaard Kraamzorg samen met 25 andere ZZP-collega’s verenigd in de groep ’KraamzorgPartners’. Samen staan we garant voor de zorg van al onze klanten, en in overleg met jullie komt er in geval van overmacht een collega kraamverzorgende om voor jullie te zorgen. Zo zijn jullie altijd verzekerd van kraamzorg!
Helaas is het momenteel wel zo dat het heel druk is in de kraamzorg. Er is een groot personeelstekort dus er zijn gezinnen die geen kraamzorg hebben kunnen regelen. Hierdoor komen sommige gezinnen die het heel hard nodig hebben zonder zorg te zitten. In overleg met alle collega’s nemen we daarom af en toe extra zorgen aan om samen zoveel mogelijk gezinnen van zorg te voorzien. We vragen hiervoor jullie begrip.

Kwaliteit

Babywaard Kraamzorg staat ingeschreven in het KCKZ, het Kennis Centrum KraamZorg. Het KCKZ controleert en registreert alle kraamverzorgenden in Nederland. Voor die registratie moet aan een aantal eisen op het gebied van scholing en diploma’s worden voldaan. 
Babywaard Kraamzorg werkt continue aan de bijscholing en het up-to-date blijven van de kennis en laatste richtlijnen en informatie.
Zo kunnen jullie in de kraamweek o.a. kennismaken met Dunstan Babytaal, om de geluiden van jullie kindje beter te leren begrijpen. Dit zorgt voor meer ontspanning en een betere hechting in de eerste periode met jullie baby.
Verder kunnen jullie bij Babywaard Dragen alles leren over het dragen van jullie kindje, welke draagdoeken er zijn en een draagconsult boeken! Ideaal om in alle rust te oefenen met het knopen van draagdoeken en zo heel lang te genieten van het dragen van jullie kindje.

Leerbedrijf

Babywaard Kraamzorg is een SBB erkend leerbedrijf. Er is plaats voor 1 stagiaire per keer, die zoveel mogelijk mee werkt in alle aspecten van het bedrijf. Jullie kunnen haar tegenkomen bij de kennismaking, de intakegesprekken of tijdens de kraamweek. Dit levert vaak voordelen op voor het kraamgezin, want met zijn tweeën krijgen we net even meer gedaan als alleen 😉 👍🏻. 
Op dit moment loopt er een stagiaire met me mee in de gezinnen, dus die kunnen jullie treffen in de kraamweek.

Vergoedingen

Doordat Babywaard Kraamzorg is aangesloten bij de Cooperatie Kraamzorggroep Harderwijk u.a. wordt alle zorg vergoed, ongeacht bij wie je als moeder verzekerd bent. Wel is er de wettelijke eigen bijdrage, die is voor 2024 vastgesteld op €5,10 per uur.
Er zijn verzekeringen die deze eigen bijdrage ook vergoeden, kijk hiervoor even goed naar de polisvoorwaarden van de zorgverzekering. Het kan de moeite zijn om de verzekering aan te passen op het moment dat jullie weten dat er een kindje komt. 
Kijk voor een overzicht van alle verzekeringen op de zorgwijzer.
Bij de zorgverzekeraar van de moeder kun je aangeven dat jullie zorg ontvangen van Babywaard Kraamzorg, aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep (AGB-code 33-006333).

Diverse links en informatie

Informatie over de Hielprik en Gehoorscreening
Informatie over Inentingen
Informatie over Veilig Slapen
Informatie over Shaken Baby Syndroom
Informatie over Borstvoeding
Informatie over Flesvoeding