Wasmiddel voor babykleertjes?

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 11:52

Laten we het eens hebben over het speciale wasmiddel voor babykleertjes, dat je tegenwoordig van alle merken kunt kopen. En dan heb ik het niet over de ‘Zwitsal-lijn’ van Robijn, maar over alle ‘hypoallergene’, ‘vrij van parfum’, en ‘natuurlijke’ wasmiddelen waar je de was van de baby mee zou moeten wassen. ‘Omdat dat beter is voor het babyhuidje’. Ik verbaas me hier al over sinds dat spul te koop is.

Als je dat doet omdat je het altijd al deed en gebruikte; lekker zo doorgaan!

Dit is geen stukje veroordeling, ieder moet het wasmiddel gebruiken waar jij je prettig bij voelt. Want dan heb je er waarschijnlijk ook al langer over nagedacht, onderzoek gedaan en een goede reden om het te gebruiken. En als jij je daar prettig bij voelt of het geeft je grote gezondheidsvoordelen dan is dat helemaal top.

Ik heb het hier tegen de mensen die denken dat je je babykleertjes met zo’n wasmiddel MOET wassen, omdat dat zo hoort. Want wie bepaald dat? 

En dan gaat het me vooral om de volgende situatie:

Tijdens de zwangerschap worden de babykleertjes gewassen met het speciaal daarvoor gekochte babywasmiddel. Omdat het niet specifiek ergens naar ruikt, gebruiken de ouders wel een klein beetje wasverzachter of een ander geurmiddeltje. Omdat het speciale wasmiddel best wel duur is en niet echt lekker ruikt, wassen de ouders hun eigen kleding en de rest van het textiel met het gewone wasmiddel.

Wat gebeurt er nu als de baby geboren is?

Die krijgt die speciaal gewassen kleertjes aan en ligt in een bedje met speciaal gewassen beddengoed. Maar de baby wil niet alleen maar in dat bedje liggen. Die wil vastgehouden worden. Die wil tegen zijn papa of mama aangeplakt liggen. Of tussen papa en mama in het grote bed (verdiep je in veilig samen slapen!!!).

En dat beddengoed en die kleding is niet gewassen met het speciale wasmiddel!

Oh nee!! Drama!!! Of niet?

Nee, niks aan de hand natuurlijk!! En dat is nou precies de grap. Wie is er begonnen met dat speciale wasmiddel voor baby’s? Ik denk dat er ergens een heeeeeeele slimme marketing-specialist zich helemaal de tandjes lacht. Want alle ouders doen het, iedereen koopt het, en er worden bakken met geld mee verdiend. Maar als je er een beetje over nadenkt, dan slaat het helemaal nergens op.

Want hoe doe je dat met de verdeling van de was? Blijf je de babykleertjes en spullen apart wassen? Of gooi je het later wel bij elkaar? En hoe lang moet je babykleertjes ‘sparen’ voor je een wasmand vol hebt om de wasmachine efficiënt te laten draaien?

Conclusie:

Wil jij graag de babykleertjes wassen met speciaal ‘hypoallergeen’ (want wat is dat precies? En is het wel echt hypoallergeen?) babywasmiddel? Lekker doen! Laat je door mij niet tegen houden 😉. Maar wees wel realistisch, want niemand heeft na de geboorte van de baby zin in extra werk als het toch geen zin heeft 😂

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.