Ouderschapscursus
Liefdevolle Verwachting

“Een oudercursus? Waarom zouden we dat doen?“ Dat was ook mijn eerste reactie. Een oudercursus? Dat gaat toch niemand doen?
Maar ja, mensen gaan ook naar een slaapcoach als hun baby ‘ineens’ niet meer goed slaapt… Of bellen naar het vrienden, familie of het consultatiebureau als ze vragen hebben.

En wat denk je van deze opmerkingen:

”Ik vind die babytijd maar zwaar hoor, ik ben blij als mijn kind gaat praten”

“Hadden ze er niet een gebruiksaanwijzing bij kunnen leveren?”

 

In de ouderschapscursus Liefdevolle Verwachting vertel ik jullie alles over de ontwikkeling van jullie baby. Want hoe fijn is het, als je van te voren al weet wat je kunt verwachten?!

 

- De groepscursus volg je samen al voor €80,-

- Locatie: Verloskundigenpraktijk Zonwaard, van Eedenplein 1 in Heerhugowaard.

In de oudercursus Liefdevolle Verwachting gebruik ik informatie uit recente wetenschappelijke onderzoeken

Zo weet je van te voren al waaróm je baby gaat huilen. En sterker nog, hoe je kunt voorkomen dat je nachten wakker ligt van het huilen van je baby. Dus eigenlijk een soort gebruiksaanwijzing, die je van te voren vast door kan nemen! 

Zo hoef je niet uit pure wanhoop een (slaap)coach met alle (vaak schadelijke!) methodes aan te grijpen om weer een beetje nachtrust te krijgen. Of iemand te bellen om te horen te krijgen ‘dat je je gevoel moet volgen’…

Ervaar rust in de eerste periode met je kindje

Heb jij van je kraamzorgorganisatie misschien ook een ‘drukte-melding’ gekregen? Waarin ze zich alvast indekken voor de komende drukke periode en ze waarschijnlijk niet alle zorg kunnen leveren waar je ‘recht’ op hebt? Raak je daar een beetje van in paniek omdat je denkt:

“Hoe moeten we dat in hemelsnaam allemaal doen dan? We weten nog helemaal niets van baby’s!”

 

Maak je dan niet druk en volg de ouderschapscursus Liefdevolle Verwachting! Dan ga jij met een gerust gevoel dit nieuwe hoofdstuk van je leven in, en maakt het je echt niet uit of je een volledige kraamweek krijgt of niet. Iedereen die een kindje krijgt kan vanuit instinct voor een baby zorgen. Tijdens de cursus vertel ik ook wat er in jullie brein verandert, en waarom jij op je moeder- of vadergevoel kan vertrouwen.

 

Is een groepscursus niet jullie ding, en willen jullie de cursus liever thuis volgen? Dat kan ook. Voor € 180,- kom ik 2x 2,5 uur bij jullie thuis. Data en tijden gaan in overleg!

Je leer meer over de ontwikkeling van de hersenen van je baby

want wist je bijvoorbeeld dat die een groei van 75% doormaken in de eerste 3 jaar!? Wat kun je in het eerste jaar qua ontwikkeling van je baby verwachten? En daarna? Ik leg jullie uit hoe de ontwikkeling van de hersenen tot een jaar of  vier in zijn werk gaat. En ook hoe die hersenontwikkeling in verband staat met (door)slapen, huilen en hechting.

En het allerbelangrijkste van deze cursus is dat je leert waarom de keuzes die jij maakt qua opvoeding de beste zijn voor jouw kind.

 

En dat je dat dan dus ook uit kan leggen aan iemand (vriendin, (schoon)moeder of vader, broer) die misschien niets van je keuzes begrijpt. Zodat je als ouder stevig in je schoenen staat zonder dat je daar een coach voor nodig hebt. De keuzes die je maakt in de opvoeding, en de manier waarop je met je baby omgaat hebben namelijk effect op de toekomst van je kind.

Wel of niet laten huilen bijvoorbeeld, maakt verschil in de toekomst. In hoe je kind ontwikkelt, leert, op school meekomt en vrienden maakt.

Ik zie dat verschil namelijk ook bij mijn eigen kinderen. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, dan had ik echt andere keuzes gemaakt. Dan had ik mijn kind daarmee geholpen en had ik zelf veel meer van de opvoeding genoten. Daarom ben ik hier zo gepassioneerd over, en gun ik elke ouder deze cursus.

“Sommige ouders bakken er echt niks van, zo komt het nooit goed met dat kind” 

 

Dit zeggen we als we vinden dat iemand er een potje van maakt of zijn kinderen verwaarloosd. Maar ook als je je eigen keuzes maakt qua opvoeding, en het anders doet dan de rest dan hoor je deze opmerking. En de ‘grap’ is, dat veel van de ‘opvoed normen en waarden’ die wij normaal vinden, eigenlijk ook heel schadelijk kunnen zijn voor onze kinderen. Ik geef in deze cursus dan ook geen opvoed-adviezen, of hoe je ‘ouders moet zijn’. Dat kun je heel goed zelf! Ik vertel je alleen wat je baby in de basis van je nodig heeft en wat jij van je baby kan verwachten.

 

Ouderschapscursus boeken? 

Wil je hier nou meer over weten? Boek dan die cursus bij mij. Gezellig in een groep bij Zonwaard op de praktijk, of als je daar geen tijd of zin in hebt; lekker bij je thuis op de bank. Mij maakt het niet uit, ik kom het verhaal graag aan je vertellen.

Liefs,

Linda

Komende data’s en beschikbaarheid:

Privécursus: Datum & tijd in overleg

Deze cursus bestaat uit twee cursusmomenten van ±2,5 uur, lekker ontspannen in je eigen huis op een tijd dat het jullie uitkomt.
Kosten: € 180,-

Groepscursus: Zaterdag 15 juni & zaterdag 22 juni

Inloop vanaf 9.00 uur, aanvang cursus 9.30 uur.
Locatie: Verloskundigenpraktijk Zonwaard, van Eedenplein 1 in Heerhugowaard.
Kosten: SPECIALE INTRODUCTIEPRIJS € 80,- (nog plaats voor 2 koppels)

Groepscursus: Dinsdag 9 juli & dinsdag 23 juli

Inloop vanaf 18.30, aanvang cursus 19.00 uur.
Locatie: Verloskundigenpraktijk Zonwaard, van Eedenplein 1 in Heerhugowaard.
Kosten: € 100,- (nog plaats voor 3 koppels)

Ben je een collega of vanuit je vak geïnteresseerd in deze cursus?

Dan kun je je ook aanmelden. Je krijgt een samenvatting van de cursus zodat je een beeld krijgt van wat de cursus inhoud.
Datum & locatie: in overleg bij voldoende aanmeldingen
Kosten: € 25,- per persoon

Misschien heb je hier nog vragen over...

 - Groepscursussen of individueel
De cursus Liefdevolle Verwachting wordt zowel in groepsverband als in een privécursus aangeboden.

In groepsverband  leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Is een cursus in een groep niet waar jij naar zoekt?
Of heb je al een baby en wil je graag thuis in alle rust op de bank leren waarom jullie kindje huilt en wat de baby nou eigenlijk probeert te vertellen?

Neem dan contact met me op via het contactformulier en ik help je graag verder.