Ik wens elke aanstaande mama, of uitbreidende mama, een Linda toe. Wij hadden het namelijk echt niet beter kunnen treffen. Linda is fantastisch met baby'tjes: ze heeft zo liefdevol, zelfverzekerd en kundig voor ons zoontje Joren gezorgd.

Maar jeetje, wat is ze ook goed met de ouders!
Linda was een fantastische steun vanaf het gedeelte van de bevalling thuis, tot aan het einde in het ziekenhuis. Ik mocht haar handen fijnknijpen, ze kwam met natte washandjes en bemoedigende woorden en ze assisteerde de verloskundige. Ze ging met ons mee naar het ziekenhuis en ging pas weer weg nadat ze mij gewassen en getroost had en me persoonlijk bij mijn zoontje en partner op de afdeling neonatologie had afgeleverd.
Tijdens de kraamweek voelde het alsof ik een vriendin in huis had. Wat knap, dat je zo snel het vertrouwen van mensen kunt winnen. Linda is lekker nuchter en heeft een flink ontwikkeld gevoel voor humor, dus we hebben heel wat afgelachen deze dagen. Mijn bevalling en mijn lichamelijk herstel waren erg zwaar en Linda was ontzettend lief en zorgzaam. Ik kon mijn hart bij haar luchten en zo al langzaam beginnen om de bevalling te verwerken en een plekje te geven. Ze heeft ons echt een prachtige kraamweek gegeven, gevuld met lieve zorg, leuke verhalen, vele grapjes, heerlijke en prachtige (!!) fruithapjes, lekkere maaltijden en goede adviezen voor ons nieuwe leven als ouders.
Linda heeft een bak kennis en ervaring als kraamverzorgster. Ze heeft ons goed op weg geholpen met het vertalen van de verschillende babyhuiltjes en ze heeft onwijs goed geholpen met de borstvoeding! Ons kindje had in de eerste tijd echt veel moeite met goed aanhappen en Linda wist heel goed hoe ze hem en mij daarin moest assisteren. Toen het na een paar dagen toch nog niet helemaal lekker ging heeft ze er een lactatiekundige bij gehaald omdat ze vermoedde dat er sprake was van een te kort tongriempje. Dit was inderdaad het geval en na het klieven van het tongriempje ging het voeden al snel veel beter. Wat een enorme meerwaarde als je kraamverzorgende deze kennis in huis heeft en je dus kan helpen om de borstvoeding tot een succes te maken. Ik voed nu (baby 6 maanden) nog steeds, zonder de juiste begeleiding aan het begin was dat vast niet gelukt.

Toen Linda na 10 superdagen bij ons wegging, baalden we als een stekker dat we haar moesten gaan missen. Nog steeds heb ik regelmatig een momentje waarop ik denk "O, dit wil ik eigenlijk aan Linda vertellen". Onmisbaar dus, die Linda!