Wat kun je verwachten van een kraamweek met Babywaard Kraamzorg?

 

Een veel gehoorde zin, als je vertelt dat je in verwachting bent is;

 

“Oh, krijg je dan straks 8 dagen zo’n vrouw in huis?”

 

En ja, dat krijg je! In Nederland zijn we gezegend met een systeem waarbij je de eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling thuis ondersteund wordt door een professionele zorgverlener.
De kraamverzorgster functioneert als de oren en ogen van de verloskundige. Ze houdt in de gaten of moeder en de baby goed herstellen van de bevalling, of er geen infecties optreden en is er voor jou/jullie om alle vragen te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen. Hoe fijn is dat!? 

Een van de verschillen tussen Babywaard Kraamzorg en een kraamzorgorganisatie is, dat ik in de eerste weken van de zwangerschap zelf kom kennismaken met jullie. 
Zo weten jullie al precies wie er gaat komen als de baby straks geboren is, en weet ik ook waar ik mag gaan werken als het klikt.

Tussen de 32 en 34 weken zwangerschap kom ik nogmaals bij jullie thuis, om de aanstaande kraamweek te bespreken. Dit noemen we het intakegesprek, en is naast functioneel vaak ook heel gezellig. Ik vind het erg leuk om te zien en horen hoe het met jullie gaat, en het is fijn om even bij te kletsen.
We indiceren tijdens dit gesprek ook alvast de gewenste uren. Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur verdeeld over 8 dagen, bij flesvoeding heb je recht op 45 uur verdeeld over 8 dagen. 
Als het nodig is dan kan ik, in overleg met de verloskundige, in de kraamweek extra uren indiceren. Bijvoorbeeld als je nog niet goed herstelt van de bevalling, als de borstvoeding niet goed loopt of als er onverwacht andere factoren opspelen. 

Als je thuis gaat bevallen, dan zal Babywaard Kraamzorg de verloskundige assisteren bij de bevalling. Samen zijn we getraind in alle situaties die tijdens de bevalling kunnen voorkomen, en weten we hoe te handelen. Zo kun je veilig thuis je kindje op de wereld zetten, wat is het toch fijn dat we in Nederland die keuze kunnen maken!

Tijdens de kraamweek is mijn voornaamste taak de zorg voor moeder en kind. Iedere dag doe ik medische controles om te zien of het goed gaat met beide. Daarnaast doe ik licht huishoudelijk werk, denk hierbij aan stofzuigen, het sanitair en de was. Het huis is ‘visite klaar’, en je kunt hygiënisch herstellen van de bevalling.
Als de situatie het toelaat kan ik soms extra klusjes doen. Denk hierbij aan koken of een boodschap, of als er meerdere kinderen in het gezin zijn; samen tekenen, voorlezen of even lekker naar buiten.
Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Ik help jullie herinneren aan het ontbijt, lunch en verzorg iedere dag een lekker fruitje. 

Mijn voornaamste doel is om jullie optimaal ontspannen te laten genieten van die eerste bijzondere week met jullie kindje. In de meeste gezinnen kan ik ‘hands-off’ ondersteuning geven. Het moeder- en vadergevoel, en jullie instinct zorgt er meestal voor dat jullie zelf aanvoelen wat de baby nodig heeft. Met een klein beetje aansturing, tips en trucs om de puntjes op de i te zetten verzorg ik een heerlijke ontspannen kraamweek. Met ruimte voor een grapje, verwennerij en een schat aan informatie om zelfverzekerd voor jullie kindje te kunnen zorgen als de kraamweek voorbij is!

Op de derde zorgdag vindt er een evaluatiemoment plaats. Babywaard hoort graag of jullie tevreden zijn, of dat er ruimte is voor verbetering. Zoveel mensen, zoveel wensen, en Babywaard maakt het graag iedereen naar de zin.
Aan het eind van de zorg ontvangen jullie een digitale evaluatie. Jullie helpen ontzettend door deze voor Babywaard in te vullen. Van feedback kan de zorg alleen maar beter worden. 

Wil je weten wat andere mensen over Babywaard Kraamzorg hebben gezegd? Kijk dan op de pagina met recensies!

Wil je meer weten over ‘de Linda van Babywaard Kraamzorg’? Lees dan verder over mij!

Uiteraard kun je, als je nog vragen hebt, vrijblijvend contact met opnemen.